ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΛΙΚΟ ΚΟΛΠΟ

Ψάχνετε για μια πραγματική εμπειρία; 

 

Tolo Fishing Trips σας προσφέρει διαφορετικές επιλογές και τύπους εκδρομών, όπου μπορείτε να απολαύσετε ψάρεμα και κολύμπι σε διάσημες παραλίες αλλά και τοποθεσίες που είναι προσβάσιμες μόνο δια θαλάσσης.
Μια δραστηριότητα κατάλληλη για όλους, το Tolo Fishing Trips σας προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία στα μαγευτικά νερά και μέρη του Αργολικού μας κόλπου. Ελάτε μαζί μας στο σκάφος Άγιος Ανδρέας και ανακαλύψτε την ομορφιά του Αργολικού κόλπου.
Τι είναι ο αλιευτικός τουρισμός;
Αλιευτικός τουρισμός είναι η ειδική μορφή τουρισμού, η οποία συνίσταται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών συνδεδεμένων με την αλιεία και τις σχετικές με αυτές πρακτικές και τεχνικές, παραδόσεις και τοπικά έθιμα, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή
κουζίνα και τοπική γαστρονομία.

 

 

Ο Αλιευτικός τουρισμός περιλαμβάνει επίσης:
• την επίδειξη τεχνικών αλιείας και της χρήσης συγκεκριμένων μεθόδων και εργαλείων από τους ίδιους τους τουρίστες ή και την άμεση και ενεργό συμμετοχή των τουριστών σε αυτές τις δραστηριότητες και πρακτικές
• την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, εστίασης σε παράκτιες, παρόχθιες και παραλίμνιες περιοχές αλιευτικών κοινοτήτων
• την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης, παρακολούθησης ή συμμετοχής σε δράσεις, ενέργειες ή δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν με στόχο την ψυχαγωγία και την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών του τουρίστα μέσω της επαφής του με την αλιεία και το φυσικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον της και τέλος την διοργάνωση εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών σεμιναρίων για όλα τα ανωτέρω.

 

 

Με λίγα λόγια:
ο Αλιέας επιβιβάζει τουρίστες στο σκάφος του, βγαίνει μαζί τους για ψάρεμα, δείχνοντάς τους τον τρόπο ψαρέματος με παραγάδι ή στατικά δίχτυα, έναντι αμοιβής, ενώ οι επιβάτες μπορούν να ψαρέψουν και αυτοί με καλάμι, συρτή ή καθετή.

Ψάρεμα και κολύμπι στον Αργολικό κόλπο με το αλιευτικό σκάφος Άγιος Ανδρέας